Imuri ja rätit kannattaa pitää aina lähettyvillä.

Lemmikit ovat monessa kodissa tärkeä osa elämää ja ne ovat aitoja perheenjäseniä ihmisille. Lemmikistä on huolehdittava hyvin, ja myös eläimen tavaroita on huollettava ja pestävä. Lisäksi myös kotia täytyy siivota useammin. Mutta mietitkö aina, miten toiset onnistuvat pitämään kodin kuosissa siitä huolimatta, että heillä on useita lemmikkejä? Jos asunnossa on lemmikki, on selvää, että kodin siisteyden eteen on nähtävä enemmän vaivaa, ja imuri ja pölyrätit on kaivettava esiin useammin kuin sellaisessa kodissa, jossa karvaisia perheenjäseniä ei ole. Siivoamista on harrastettava erityisesti syys- ja talviaikana sekä sadekelillä, kun sisään tulee lemmikin karvan mukana hiekkaa ja muuta roskaa. Lemmikeistä, erityisesti koirista ja kissoista, irtoaa myös paljon karvaa kodintekstiileihin ja vaatteisiin. Mahdotonta kodin pitäminen kuosissa ei kuitenkaan ole. Jo muutamilla helpoilla ja näppärillä pikkunikseillä voit helpottaa arkeasi. Niiden ansiosta voit tehdä vapaa-ajallasi muutakin, kuin vain siivota kotona. Esimerkiksi siivousvälineissä kannattaa ehdottomasti panostaa parempaan laatuun, sillä hyvillä välineillä siivoat todella paljon nopeammin ja tehokkaammin!

Hyödynnä kätevät niksit lemmikkikodin siivoamisessa

Kodin pitäminen siistinä on haasteellista, varsinkin silloin, kun perheeseen kuuluu myös lapsia ja lemmikkieläimiä. Lemmikkieläimistä irtoaa usein runsaasti karvaa, erityisesti vuodenaikojen vaihtuessa. Saattaa tuntua siltä, että karvoja on joka paikassa ja niistä on mahdotonta päästä eroon siitä huolimatta, että kotia siivotaan usein. Ennen kun menetät toivosi lemmikkien karvojen suhteen, kokeile kuitenkin muutamia niksejä, joilla voit helpottaa ongelmaa. Ensimmäinen ja edullinen hankinta jokaiseen kotiin, jossa asuu karvainen perheenjäsen, on ehdottomasti tarraharja. Tarraharjalla saat helposti ja nopeasti karvat irti vaatteista. Voit viimeistellä sillä myös kodintekstiilit, kuten esimerkiksi sohvan ja matot. Myös staattinen moppi on järkevä valinta siivouskaapin varustukseen, sillä irtonaiset karvat tarttuvat siihen tehokkaasti eivätkä jää leijailemaan ympäriinsä huoneilmaan. Näiden lisäksi on olemassa myös todellinen superkikka siihen, miten lemmikinkarvat voi saada helposti pois puhtaista vaatteista. Tuntuuko siltä, että karvat eivät lähde pois edes pesukoneessa? Siinä tapauksessa sinut on kokeiltava tätä vinkkiä! Heitä pyykkikoneeseen vaatteiden mukana pieni palanen vaahtomuovia. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, vaahtomuovi todella imee itseensä karvat vaatteista! Parasta on, että voit halutessasi käyttää samaa palaa uudelleen niin kauan, kun sen imuteho kestää! Muun muassa näillä helpoilla nikseillä siivoat lemmikinkarvat kätevästi pois kodista!

Ennakointi kannattaa lemmikkikodissa

Erilaiset huonekalut kannattaa suojata hyvin ennen käyttöönottoa sellaisessa kodissa, jossa on lemmikkieläimiä. Esimerkiksi sohva kannattaa suihkuttaa suojasuihkeella, ja imuri ja moppi kannattaa pitää aina lähettyvillä. Kodintekstiilejä valitessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota väreihin ja materiaaleihin. Sohva, jonka päälliset on mahdollista pestä, on loistava valinta. Kannattaa ottaa huomioon myös se, että täysin valkoisen päällisen tai maton pitäminen valkoisena voi olla haasteellista. Mieti siis, voisiko aavistuksen verran tummempi mutta paljon armollisempi väri beige olla vaihtoehtoinen väri? Imurin pölypussi ja suodatin kannattaa vaihtaa usein, jotta laitteen imuteho säilyy ja imuroiminen on tehokasta. Myös erilaisia rättejä kannattaa olla taloudessa riittävästi. Ympäristöystävällinen valinta on tietysti käyttää sellaisia rättejä, joita on mahdollista pestä pesukoneessa ja käyttää uudelleen kerta toisensa jälkeen. Siivousta kannattaa myös jakaa usealle päivälle, sillä tällöin siivoustaakka ei ole liian suuri yhdelle kerralle. Nopea siivous hoituu nopeasti ja huomaamattomasti vaikkapa työpäivän jälkeen. Vaikka lemmikkikodin pitäminen siistinä vaatiikin hieman lisähuomiota, ovat lemmikit niin tärkeitä monelle, että niiden vuoksi ollaan valmiita siivoamaan kotia hieman useammin. Eläimen tuoma ilo palkitsee omistajansa monin verroin!

Luokat:Koirista