Kun koirasta on aikanaan aika luopua, on tämä useimmille koiranomistajille kova paikka. On kliseistä sanoa ajan parantavan haavat, mutta tämä kyllä pitää paikkansa. Kun koiran poismenosta on kulunut jonkin aikaa, tulevat surun tilalle yleensä mukavat muistot koiran kanssa vietetystä ajasta ja suru alkaa pikkuhiljaa hälventyä.

Eläinten hautausmaalla on mahdollista vierailla koiran haudalla

Myös eläimille on nykyisin eläinten hautausmaita, joissa voi vierailla rakkaan lemmikin haudalla muistelemassa lemmikkiä. Koiran voi haudata myös vaikkapa omaan puutarhaan, paikkaan, jossa sitä voi rauhassa muistella.

Auttaako uusi koiranpentu lievittämään surua?

Otsikossa olevaan kysymykseen voi vastata lyhyesti kyllä ja ei. Uusi pentu ei voi koskaan korvata toista koiraa, mutta se voi saada ajatukset tulevaisuuteen. Pentu tuo perheeseen niin paljon iloa, että se voi osaltaan auttaa lievittämään surua, vaikkakaan ei kokonaan viekään surua pois.

Kannattaa myös muistaa, että uusi pentu pitäisi kohdata aivan omana yksilönään, odottamatta, että se toimisi samalla tavoin kuin menehtynyt lemmikki. Edes saman rodun edustaja ei voi koskaan olla täysin samanlainen kuin kyseinen rakas lemmikki – kuitenkin se voi olla yhtä hyvä ja yhtä rakas – vaikkakin erilainen.

Luokat:Yleinen