Koiranpennun sopeuttaminen uuteen kotiin alkaa oikeastaan jo pennun kasvattajan luona – ainakin, jos kasvattaja on hyvä ja asiantunteva! Pentu käy läpi elämänsä aikana useita herkkyyskausia ja jos nämä herkkyyskaudet jätetään hyödyntämättä, voi myöhemmissä elämänvaiheissa esiintyä vaikeusia, kuten eroahdistusta. Tästä syystä onkin tärkeää, että pentu alkaa harjoitella uusissa tilanteissa selviytymistä jo kasvattajan luona ennen uuteen kotiin muuttamista.

Varaa pennulle oma rauhallinen nukkuma- ja ruokailupaikka

Kun pentu tulee uuteen kotiin, on sille hyvä varata oma rauhallinen nukkumapaikka, jossa se saa olla rauhassa. Myös pennun ruokailutila on hyvä rauhoittaa, jotta pentu tuntee olonsa rauhalliseksi syödessään. Kasvattajalta on hyvä kysyä ennen pennun tuomista uuteen kotiin, millaista ruokaa pentu on tottunut syömään ja millaisella aikataululla. Kannattaa noudattaa samoja ateriarytmejä ja ruokailutapoja kuin kasvattajan luona, jottei pennun vatsa menisi saman tien sekaisin ja jotta pentu tuntisi olonsa mahdollisimman kotoisaksi.

Pennulle on hyvä varata erityisen paljon aikaa sen saapuessa uuteen kotiin

Pentu on hyvä hankkia vaikkapa oman loman aikana, jotta sille on riittävästi aikaa. Sisäsiisteyden ja talon tapojen oppiminen sekä pentuun tutustuminen vievät aikaa, minkä vuoksi olisi hyvä, ettei pentu jäisi alussa juurikaan yksin. Pentu saattaa aluksi ikävöidä emoaan ja sisaruksiaan, minkä vuoksi olisi hyvä, jos uusi omistaja olisi tarvittaessa paikalla lohduttamassa ikävöivää pentua.

Luokat:Koirista