Koiranpäivää juhlitaan Suomessa huhtikuun lopussa. Koiranpäivä on Suomen Kennelliiton järjestämä virallinen juhlapäivä, jolloin juhlitaan ihmisen parasta ystävää. Ensimmäisen kerran päivää vietettiin vuonna 2007 ja siitä lähtien se on ollut koiraihmisten kalentereissa vuosi toisensa jälkeen. Koiranpäivänä eri puolilla Suomea järjestetään erilaisia tapahtumia, jotka kokoavat koirat ja koiraihmiset kokoon. Myös naamiaiset ja muut hauskat pukeutumisjuhlat ovat olleet suosittuja. Niihin voi ostaa asusteet niin itselle kuin koiralle suoraan osoitteesta partyking.fi, joka tarjoaa kaikkea juhliin.

Koiranpäivän teemat

Koiranpäiviin liittyy erilaisia teemoja. Joka vuodella kehitetään uusi teema, jonka mukaan päivää vietetään. Yhtenä vuonna teemana on ollut lapsi ja koira, mikä on yhteiskunnallisesti tärkeä teema. Teemana on ollut myös koiran tarina. Erityisesti adoptoidut koirat ovat olleet tärkeässä asemassa ja adoption tärkeyttä on haluttu tuoda esille. Tänä päivänä kodittomien koirien adoptoiminen on suositumpaa kuin koskaan aikaisemmin. Koiria adoptoidaan Suomeen esimerkiksi Venäjältä, Virosta, Romaniasta ja Espanjasta. Koiran tarina -teemavuosi toi esille näitä tärkeitä asioita.

Koiranpäivä on siis ehdottomasti juhlapäivä, joka on tarpeellinen. Se kertoo oman tarinansa siitä, kuinka tärkeä lemmikki koira on vuosisatojen saatossa ollut ja on edelleen. Koira on perheenjäsen ja monen yksinäisen ainoa kaveri. Koiran kautta voi myös saada lisää ystäviä esimerkiksi samanlaisiin harrastuksiin osallistumalla. Koirat voivat siis tuoda monenlaista sisältöä elämään. Jos sinulla ei vielä ole koiraa, kannattaa koiran hankkimista harkita. On olemassa jokaiseen kotiin sopivia koiria. Jos tilaa on vähän, on pieni koirarotu hyvä valinta. Jos asunto taas on suurempi, sopii sinne myös suuri koirarotu.