Jos aiot hankkia itsellesi kotikoiran, voi sekarotuinen koira olla oikein hyvä valinta. Sekarotuisilla koirilla esiintyy huomattavasti vähemmän perinnöllisiä sairauksia kuin rotukoirilla ja niiden hankintahintakin saattaa olla huomattavasti edullisempi. Jos aiot hankkia sekarotuisen koiran, kannattaa harkita löytökoiran ottamista koiratarhasta. Näin tarjoat kodin koiralle, joka sitä todella tarvitsee.

Harkitse löytökoiran hankkimista kuitenkin tarkkaan

Toisaalta kodittoman koiran näkemisen ei saa antaa sumentaa omaa harkintakykyä. Koiran hankintaa on tässäkin tapauksessa harkittava tarkkaan, ehkäpä vieläkin tarkemmin kuin koiran hankkimista kasvattajalta. Sinun tulee harkita, riittävätkö taitosi sellaisen koiran käsittelemiseen, jolla on saattanut olla huonoja kokemuksia ihmisistä. Riittääkö kärsivällisyytesi tällaisen koiran käsittelyyn ja kouluttamiseen? Riittävätkö rahasi koiran mahdollisesti tarvitsemiin eläinlääkäripalveluihin, ruokaan sekä muuhun asialliseen perushoitoon? Koiran taustat ja luonne tulee selvittää mahdollisimman tarkkaan ennen koiran hankintaa.

Hankkisinko löytökoiran ulkomailta?

Sekä Euroopasta että Euroopan ulkopuolelta on mahdollista hankkia löytökoira, kunhan koiran maahantuontisäädöksiin tutustuu huolella. Monessa tällaisessa koiratarhassa koirien hätä on suuri. Koiran maahantuominen ei ole aivan helppoa, muttei se ole mahdotontakaan ja hankkimalla eläimen tällaisesta koiratarhasta tulet antaneeksi kodin sitä erityisen paljon tarvitsemalla koiralle. Euroopasta esimerkiksi Espanjasta tuodaan jonkin verran löytökoiria Suomeen ja Espanjassa toimiikin useampia löytökoirille suunnattuja tarhoja. Tällaisten tarhojen tukeminen taloudellisesti on myös yksi mahdollisuus osallistua koirien auttamiseen.

Luokat:Koirista